Rénszarvas és kiállítás - Új elnöke van a Veszprémi Magyar-Finn Egyesületnek

<b>Veszprém</b> - <em>Dr. Szoboszlai Andrást</em> elnöknek, <em>Vókó Pétert</em> pedig titkárnak választotta a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület éves közgyűlésén.

Balla Emőke

A Veszprémi Finn-Magyar Egyesületet Tímár Veronika huszonöt éven át vezette titkárként, majd elnökként. Az elmúlt jubileumi év  huszonöt éve alakult meg az egyesület  rendezvényeit, az ünnepi programjait még ő ismertette, majd bejelentette, hogy a jövőben aktív tagként kíván a szervezet munkájában részt venni. 

A tisztújító közgyűlésen a tagok dr. Szoboszlai Andrást elnöknek, Vókó Pétert általános titkárnak, dr. Szakonyi Jánosnét gazdasági titkárnak választották, vezetőségi tagoknak pedig Heli Halla-ahot és Mezős Gábort

A pénzügyi ellenőrző bizottság tagja lett  Berki Tiborné, Horváthy Györgyné és Szamosi Attila.  Az egyesület Tímár Veronikának a tiszteletbeli örökös elnök címet adományozta. 

Dr. Szoboszlai András már az idei esztendő terveit ismertette: az egyesület még ebben a hónapban bemutatkozik a Pannon Egyetem Külügyi Bizottsága által szervezett külügyi börzén, ugyanitt, az aulában fotókiállítás nyílik, a Magyar-Finn Társaság májusban Veszprémben tartja választmányi ülését. 

A tavalyi veszprémi jubileum után az idén a testvérváros egyesülete ünnepel: a Finn-Magyar Társaság Rovaniemi Környéki Tagozata harmincöt éve alakult. Finnekkel közösen dolgoznak azon, hogy egy lappföldi rénszarvas a veszprémi állatkertben találjon otthonra. 

A közgyűlésen Király Edina, a balatonfüredi Lóczy gimnázium tanulója, aki a közelmúltban háromszor járt Finnországban, lappföldi élményeiről tartott képes beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!