Robert de Niróval beszélgethet Hajdú

Veszprém - Újságírói felelősségről, bulvársajtóról, celeblétről, álmokról, tervekről faggatta többek között Vujity Tvrtko Hajdú Pétert a Kamera Hungária fesztivál egyik közönségtalálkozóján.

Kiss Nikolett

Szinte nincsen nap, hogy ne találjunk valami "roppant fontos" hírt (legutóbb például azt, hogy kigombolódott a slicce a Playmate gálán) a Frizbi és a Névshowr műsorvezetőjéről, Hajdú Péterről vagy legalább a feleségéről, Sarka Katáról.

- Most szerdán nem találtam egyetlen bulvársajtóterméket, amely ne foglalkozott volna veled - vetette fel Tvrtko Hajdú Péternek, hozzátéve azt is: minden bizonnyal hihetetlen logisztika kell ahhoz, hogy ennyi helyen megjelenjen az ember. De ki valójában ez a 35 éves fiatalember? – kérdezte.

Hajdú Péter közgazdász-televíziósnak titulálta magát, a Külkereskedelmi Főiskolán és a Magyar Újságíró Szövetség iskolájában végzett. Három nyelvvizsgája van, de viccesen megjegyezte "csak magyarul beszél, azt is csak középfokon." - Amikor elkezdtem járni a MÚOSZ-ba, az volt az álmom, hogy legyen egy saját talk show-m. Meg kell tartanom ezt a szintet, azt szeretném, ha a Frizbi a vezető talk show lenne Magyarországon – mondta.

Hajdú Péter elmesélte azt is: szülei teljesen civil emberek, ő maga pedig Déri Jánoson, Vitrayn és Friderikuszon nőtt fel, ezek az emberek nagy hatással voltak rá. Tvrtko szerint az újságíróknak nagy felelőssége van abban, kit mutatnak meg, ugyanis a tévék gyártják a produkció nélküli sztárocskákat. Hajdú szerint az ő műsora egy szórakoztató produkció, nem az a felelőssége, hogy kit hív meg, hanem az, hogy mindent megkérdez-e, ami érdekli a nézőt. Szerinte egy szórakoztató műsornak nem feladata, hogy példát mutasson. Mindezek mellett például a bulvársajtó óriási hibájának tartja, hogy például Antal Imrét mutatták, fotózták életének utolsó időszakában, ugyanis azzal egy bálványt döntöttek le.

Hajdú Péter egyébként elégedett jelenlegi életével, amellett, hogy "persze mindent lehet még jobban csinálni", s kiemelte: a nemsokára Budapestre érkező Robert de Niro csak neki ad majd interjút. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!