Rockkal a babona, és farsanggal a giccs ellen

<b>Hétvége</b> - Nehéz napok elé nézünk, mert a péntek 13. baljóslatú fenyegetése mellett a Valentin-nap rózsaszín giccsözönével is meg kell küzdenünk. Lássuk, milyen hétvégi programokkal kerülhetjük el e ritka együttállás veszélyeit.

Munkatársunktól

Nagy balszerencse nem érhet minket, ha péntek este a Kaukázus koncertjét választjuk (Expresszó, 22.00). A leginkább alternatív rockzenét játszó Kaukázus azon kevés számú zenekarok közé tartozik, akik nem csak kritizálják a fogyasztói társadalmat, de elébe is mennek, elég, ha csak annyit mondok, hogy albumaikat ingyenesen letölthetővé teszik a honlapjukon. Slágergyártó képességük is megvan (pl. Teszkó), népszerűségük töretlennek látszik, és mindez nem csak annak köszönhető, mert számaikat sűrűn játssza a közszolgálati rádió jobbik fele. 

A babonásabbak viszont jobb, ha otthonuk biztonságában vészelik át a napot, nekik A tökéletes trükk című filmet ajánlom (HBO, 20.00), amelyben két bűvész (Hugh Jackman és Christian Bale) vívja egyre kétségbeesettebb párharcát, hogy eldöntsék melyikük a legjobb, míg a küzdelem fel nem emészti mindkettejük életét. 

Szombaton a Valentin-nap helyett farsangoljunk inkább, amihez tökéletes alapot nyújt a III.AfterPatron Farsang (Expresszó), amelynek témája: Rocksztárok és Filmsztárok. A lehetséges jelmezek tárháza tehát igen széles, Elvis Presleytől Woody Allenig, Ötvös Csöpitől Metál Icáig

A hétvége tévés kínálatára a Bálint-nap erősen rányomja bélyegét, de ha túléljük a szombatot, találhatunk nem-szirupos filmet is. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása (vasárnap, m2, 21.00) bár alapvetően a szerelemről szól, mégis tud újat mutatni. Vagy legalábbis új módon, a téma mindennapi – azaz, miként küzdünk meg kínzó emlékeinkkel a szakítás után -, de ezt egy eredeti forgatókönyvvel, és különleges látásmóddal tálalják, hogy az abszurd és fantasztikus elemek közé már-már hátborzongatóan illeszkednek a hétköznapi pillanatok. Jim Carrey, a főszereplő személye ne tévesszen meg senkit, ezúttal elhagyja gumiarcát, és a drámai szerep ellenére talán a legjobb alakítását nyújtja. 

De a vasárnap lehet az emlékezésé is – délután játssza az MKB Veszprém spanyol Ademar Leon elleni Bajnokok Ligája találkozóját (Veszprém Aréna, 15.00), így méltó módon búcsúzhatunk a meggyilkolt Marian Cozmától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!