Saját forrásból folytatja a fejlesztést az Erzsébet Kórház

Zirc - A kistérségi járóbeteg-szakrendelő fejlesztésének megvalósításával jó néhány funkció az új épületben kapott helyet, így a krónikus osztályról rövidesen ide költözik a műtő és az ehhez kapcsolódó egynapos sebészet, valamint a röntgen- és az ultrahang-szakrendelés. Emiatt jelentős nagyságú területek szabadulnak fel.

Varga Domokos Péter

Az Erzsébet Kórház főigazgatója beszélt erről lapunknak. Dr. Tótth Árpád elmondta, az üres területeket valamilyen formában hasznosítani kell. Az egyik részt krónikus ágyakkal szerelik fel, így komfortosabbá tudják tenni azoknak a betegeiknek az elhelyezését, akiknek állandó orvosi felügyeletre van szükségük, de a betegségük nem gyógyítható, az állapotuk nem javítható. Itt egy-, kettő-, három-, illetve négyágyas szobákat alakítanak ki.

A másik felszabaduló területen egy tízágyas hospice-részleget szándékozunk létrehozni. Azt szeretnék, hogy az egyértelműen végstádiumban lévő betegek eltávozása méltó körülmények között történhessen meg. Itt egy-, maximum kétágyas kórtermek kaphatnak helyet.

Ugyanakkor megoldják az igazgatás elhelyezését is. A kistérségi szakrendelő építésekor ugyanis lebontották a már nagyon rossz állapotban lévő igazgatási épületet. Ez a funkció az új épületrészbe nem kerülhetett be, mert az uniós forrást erre a célra nem használhatták fel. Az igazgatás a mai napig a kórház volt ebédlőjében működik.

A mostani fejlesztés részeként a krónikus épület tetőtéri helyiségeiben helyezik el az igazgatást.

- Az átalakítások végeztével azt tudnánk mondani, hogy a kórház valamennyi épülete megfelel a 21. századi igényeknek. Az ötvenmillió feletti fejlesztéshez közbeszerzési pályázatot kell kiírnunk, a megvalósításhoz kizárólag saját forrást használunk fel. Szerencsés esetben a munkálatok decemberre be is fejeződnek - hangsúlyozta dr. Tótth Árpád főigazgató.

 

Tágas szabadtéri terasz a betegeknek

Csupán lehetőségként - a rendelkezésre álló források függvényében - merült fel a kórház őspark felé néző részén egy nyitott terasz kialakítása. Jó időben ide akár öt fekvőbeteget is ki tudnának tenni, hogy némi időt a szabad levegőn is el tudjanak tölteni. Tótth Árpád meggyőződése, hogy az ágyhoz kötött betegeknek ez nagyon sokat jelentene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!