Saját vizünk a palackban - Piacon a Bakonykincse

Veszprém - Üzembe helyezték ma a Bakonykarszt Zrt. palackozóüzemét: a Bakonykincsét, karsztvizünket ezentúl a szolgáltatónál műanyagflakonban is hazavihetjük.

Németh F. Bernadett

Az ünnepséget tegnap a Bakonykarsztnál Kugler Gyula vezérigazgató nyitotta meg, majd adta át a szót Debreczenyi János polgármesternek, aki örömét fejezte ki, hogy kiváló minőségű, saját vizünkkel megjelentünk a piacon. 

Finn példa alapján a polgármester arra bíztatott: legyünk büszkék nemzeti kincsünkre, a tiszta karsztvízre. A város első embere nemrégiben maga is ezt a vizet rendszeresítette a hivatalban. A víz nem csak nyomelemekben gazdag, szinte ásvány minőségű, hanem kiváló fröccshöz is, mondta.

Kugler Gyula a beruházással kapcsolatban elmondta: a zrt. kizárólag karsztvizet szolgáltat, 101 településen kiváló minőségben. 

Van a megyében 19 település, ahol ez a minőség nem annyira jó és további tíz, ahol úgynevezett csecsemővizet kell biztosítania a zrt.-nek a víz magas nitráttartalma miatt. 

Van azonban négy kútja, melyből természetes ásványvíz minősítésű víz nyerhető. 

A Bakonykincse szűrt, palackozott ivóvíz. A projekt célja az volt, hogy tartalékoljanak ivóvizet katasztrófahelyzetekre, hogy védőitalként szolgáljon (első megrendelőjük a közüzemi zrt. volt), hogy csecsemővízként adják, ahol szükséges és hogy kedvező áron értékesítsék. 

Nagykereskedelmi forgalomban nem kapható, de a zrt.-nél karton kiszerelésben megvásárolható. 

Az ünnepség ezután szakmai előadással, majd a hatvan négyzetméteres miniüzem, a palackozó és ahozzá tartozó helyiségek megtekintésével folytatódott, s a vezérigazgató bemutatta a cég új felszereléseit, gépeit, valamint a szoborparkot. 

A Bakonykincse PET-palackban kapható, ami a vezérigazgató szeriont sem éppen környezetkímélő megoldás, ám a közüzemi zrt.-nek köszönhetően a vásárlók  ha összegyűjtik és visszaviszik  a Bakonykarsztnál zsugoríthatják a palackokat. 

A fél literes Bakonykincse kartonban 12-esével, a másfél literes hatodásával kapható. 

(Illusztráció: archív)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!