Scherzo Pápán: Több mint negyven díj a legjobbaknak

Pápa - Péntektől vasárnap késő estig tartott a 14. zenés Színpadok országos Fesztiválja és 2. Szólóének verseny. A megmérettetést párhuzamosan két helyszínen - a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében és a Pedagógus Művelődési Házban rendezték meg.

Nagy Imre

Mindkét verseny zsűrije elismerően nyilatkozott az idei verseny, a bemutatott produkciók színvonaláról. A vasárnap esti eredményhirdetésen több mint negyven díjat osztottak ki. A zenés színdarabok kategóriájában első helyezést ért el a miskolci 4-Dance Club a József és a színes szélesvásznú álomkabát produkcióval. 

Második lett az ugyancsak miskolci Romano Teatro, míg a harmadik helyet a budapesti Mágnes Színház szerezte meg. A tematikus összeállítás kategóriájában megosztott első díjat adtak át: a kaposvári Roxínház és a Pápai Musical Stúdió kapta a legrangosabb elismerést. 

A második a mezőkovácsházi DUMA Színház, a harmadik a szekszárdi Tücsök zenés Színpad és a szombathelyi Üstökös lett. 

A szólóének verseny győztese a mezőkovácsházi Tóth Angelika, második helyezettje a szekszárdi Kövendi Eszter, míg a harmadik Merényi Ákos és Kriston Milán Miskolcról. 

Az abszolutórium (szakmai és diákzsűri együttes döntése alapján) a 4-Dance Clubé, míg Pápa város különdíját a veszprémi Kusnyér Anna és Szabó Réka vihette haza Tassonyi Balázs mellett. 

A legjobb férfi előadó a pápai Ekanem Bálint, a zsűri különdíjának birtokosa az ugyancsak pápai Ékes Szeverin. Értékes díjakat kaptak a legjobb táncosok, főszereplők, a legjobb jelmez és díszlet, rendező, és a legszebb pillanat is. A Scherzo jövőre Békéscsabán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!