Sikeres Ex libris pályázatok

Veszprém - A Báthory István Általános Iskola által meghirdetett Ex libris pályázat kiállítására és díjkiosztójára került sor tegnap délelőtt az intézmény előcsarnokában.

Deák Dóra

A sokszorosított grafikai eljárással készült alkotások témája 2009 a csillagászat éve volt, amelyre az országon kívül, még Szerbiából és Romániából is pályáztak diákok.

A megnyitón Barták Péterné igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd Kallai Sándor nyitotta meg a tárlatot, aki elmondta, hogy a pályázatok olyan magas színvonalat mutatnak, hogy kétely támadhat bennünk, valóban diákok készítették-e őket. Ő azonban tanár lévén tisztában van vele, hogy tudnak ilyen szép munkákat készíteni a gyerekek. A tanár-képzőművész elmondta az ex libris történetét és jellemzőit is.

A zsűri a harminchat legjobb alkotást díjazta, amelyek közül első helyezett lett a berettyóújfalui Igazgyöngy művészeti iskola hetedik osztályos tanulója, Szoboszlai Fanni, a bajai Liszt Ferenc művészeti iskolából a negyedikes Hoff Bence, az ötödikes Romsics Réka és a hatodikas Gelányi András valamint a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központból a nyolcadik osztályos Pavlovity Sofija. Kétszeres különdíjban részesült a hatodikas Sebők Klaudia az Ajaki Általános Művelődési Központból. Emelett még tizenöt különdíjat, nyolc második helyet és hat harmadik helyet osztott ki a zsűri.

Az Apáczai kiadó nevében dr. Küronya Pálné különdíjat adott át a Báthory végzős diákjának Koncsek Gábornak és a pályázatot koordináló, szervező Milló Ildikónak.


A megnyitón Gabler Dalma és Svéd Klaudia báthorys diákok működtek közre.
Fotó: Kőrösparti Beatrix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!