Sikertörténetnek indult az inkubátorház - Ha lesz pénz, folytatják

Veszprém - Hónapok óta áll a veszprémi inkubátorház építése, pedig a tulajdonos Kiss Universal Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. jelentős pályázati támogatást is nyert a beruházáshoz.

Tremmer Tamás

Lapunkban az indulása óta nyomon követjük az épülő inkubátorház sorsát. Mint már megírtuk, a Kiss Universal Kft. tavaly nyáron számottevő fejlesztésbe kezdett, a társaság saját beruházásában a megyeszékhelyen egy négyszintes, 1200 négyzetméter hasznos alapterületű inkubátorházat kíván létrehozni.
 
A Kiss Universal Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Közép-dunántúli Operatív Program keretében inkubátorházak fejlesztései pályázatán 192 millió forint összegű, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Inkubátorház Veszprémben című projekt megvalósítására. A támogatási szerződés megkötését követően 70 millió forint előleget megkapott a vállalkozás. Az építkezés látványos ütemben indult, alul mélygarázst alakítottak ki, majd a föld fölött két szintet is felhúztak. Aztán a kivitelezés hirtelen megfeneklett.


Lapunk megtudta, a kedvezményezett ez év nyarán nyújtotta be első kifizetési kérelmét a közreműködő szervezethez. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ezt nem fogadta el, hiszen a kifizetési kérelem lehívásához nem állt rendelkezésre megfelelő biztosíték. Ezt követően a társaság december 8-án nyújtotta be a megfelelő biztosítékot (bankgarancia formájában), amit elfogadtak. A KDRFÜ az év végéig átutal 47 millió forintot a beruházónak, így az építkezés folytatódhat. Az inkubátorház további munkálatai várhatóan még négy-öt hónapot vesznek igénybe, a támogatási szerződés szerint a fejlesztést májusra be kell fejezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!