Sokoldalú tesztpálya

Veszprém - A Continental AG beruházásában elkészült Közép-Kelet-Európa első tesztpályája. A napokban átadott létesítmény az ABS rendszerek teljeskörű tesztelésére alkalmas.

Tremmer Tamás

A nemzetközi autóipari beszállítóként ismert Continental AG folyamatosan bővíti globális mérnöki hálózatát. E program részeként a Chassis & Safety divízió jármű tesztpályát épít a veszprémi leányvállalatnál.

A mintegy 3,7 millió eurós összegből megvalósult, és november 17-én felavatott beruházás az elektronikus fék- és menetstabilizáló rendszerek (tovább)fejlesztését szolgálja.
 
A megyeszékhely határában kialakított tesztpálya egy 500 méter hosszú egyenes szakaszból, a végén pedig egy 70 méter átmérőjű aszfaltozott körből áll.

Az egyenes szakasz a kör irányába fokozatosan szélesedik, a végén mintegy 25 méter szélességűre. Ezeken a helyeken a viszonylag nagy sebességű, dinamikus manővereket biztonsággal végre lehet hajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!