Somlói évjáratbemutató a fővárosban

<b>Somló</b> - A Somlói Tavasz Egyesület az idén is megrendezi március 19-én a borvidék aktuális évjáratbemutatóját Budapesten - tudtuk meg <em>Baráth Sándortól</em>, az egyesület elnökétől.

Győrffy Árpád

A rendkívül ígéretes 2008-as terméssel Pollack Mihály téri Festetics Palotában ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Lényeges változás az előző kettő hasonló rendezvényhez képest, hogy az idén egész borvidék képviselteti magát. 


Kóstolók - életkép az egyesület tavalyi somlói rendezvényéről
(Fotó: Győrffy Árpád)

Ott lesz a Csordás-Fodor Borház, Fazekas András, Fekete Béla, Györgykovács Imre, Takács Lajos, Kolonics Károly, a Kreinbacher Birtok, a Laposa Pincészet, a Somlói Apátsági Pince, Spiegelberg István, a Szabó Pincészet, a Szabóvári Pincészet, a Szent Ilona Borház, a Szent Márton Pincészet, a Tornai Pincészet, valamint a Ság-hegyről Dénes Tibor.

A bemutató különleges lehetőség lesz a borértő közönségnek, mert első ízben ad lehetőséget ilyen széles körben az évjárat megismerésére, és olyan, később házasításban felhasznált tételeket is kóstolhatnak az érdeklődők, amikkel talán később már soha nem találkozhatnak.

A meghívott szakmai látogatókon kívül az idén már a nagyközönség előtt is nyitott lesz a rendezvény. A belépő díjért bárki végigkóstolhatja akár az összes kiállított tételt.

Az évjárat bemutató délután 16 órakor kezdődő megnyitóján fellép a szombathelyi származású népszerű népdalénekes, Bognár Szilvia. A borokat Baráth Sándor elnök mutatja be az érdeklődőknek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!