Sorsolások: izgalmas este Bécsben

Bécs, Veszprém - Ma este tartják meg Bécsben a 2010-es férfi kézilabda Európa-bajnokság és a 2009-2010-es Bajnokok Ligája szezon csoportkörének sorsolását. Előbbiben a magyar válogatott, utóbbiban pedig az MKB Veszprém KC és a Pick Szeged érdekelt.

Horváth Gábor

Az Eb-sorsolást este hét órától rendezik, a BL-ben szereplő klubcsapatok képviselői és szurkolói pedig 22.30-tól izgulhatnak. Az eseményről friss információkat közlünk honlapunkon.

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette azt a beosztást, amely alapján a következő Bajnokok Ligája-idény csoportjait sorsolják majd június 24-én.

Az MKB Veszprém KC-t az első kalapba osztották be, ami azt jelenti, hogy nem kerülhet egy csoportba az idei döntősökkel és az orosz Csehovszki Medvegyivel. A másik magyar résztvevő, a Pick Szeged a harmadik kalapban kapott helyet.

A 2009/2010-es kiírásban egyébként négy hatcsapatos csoportot alakít ki a szövetség, az egyenes kieséses szakaszba ezekből négy-négy együttes jut tovább. A legrangosabb nemzetközi kupa küzdelmei szeptember 30-án kezdődnek.

Kiemelés sorrendje, férfi Bajnokok Ligája

1. kalap: Ciudad Real (spanyol), Kiel (német), MKB Veszprém KC, Csehovszki Medvegyi (orosz). 

2. kalap: Montpellier (francia), Croatia Zagreb (horvát), Kolding (dán), Velenje (szlovén).

3. kalap: Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Pick Szeged, Chambéry (francia). 

4. kalap: FC Köbenhavn (dán), Valladolid (spanyol), RN Löwen (német), szabadkártyás résztvevő. 

5. kalap: Amicitia Zürich (svájci), Bosna Sarajevo (bosnyák), Constanta (román), Alignsas (svéd). 

6. kalap: a selejtezőcsoportok 4 győztese.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!