Steve Jobs szoboravató Budapesten

Kevesebb mint két hónap alatt készült el Tóth Ernő szobrászművész az Apple nemrég elhunyt társalapítója, Steve Jobs bronzszobrával, amelyet a budapesti Graphisoft parkban állítottak fel, szerda délután.

Napló Online

A két méter húsz centiméter magasságú bronzszobor a Graphisoft cég megbízásából készült. A vállalat ezzel kíván adózni az előtt, hogy a nyolcvanas évek elején az Apple társalapítója is hozzájárult a cég első szoftvere, az ArchiCAD támogatásához. Mind emellett, mint közleményükben írták, azért is, mert "Jobs nemcsak érezte, merre megy a világ, hanem formálta azt. Nélküle másmerre ment volna. Igazi vezető volt, akinek nem az volt a legnagyobb érdeme, amit ő személyesen alkotott, hanem amit embereiből kihozott. Megtalálta, motiválta legjobbakat, és csodákra tette őket képessé. Az igazi vezető nem akkor boldog, ha maga alkot a csodákat, hanem, ha kollégáit teszi képessé csodákra."

- Rekordidő alatt kellett elkészíteni a szobrot. Steve Jobs halála utáni héten már kiírták a pályázatot, amelyre öt művész adott be terveket. Mikor kihirdették, hogy én készíthetem el a két méter húsz centi magasságú alakot, azonnal munkához láttam - mondta Tóth Ernő szobrász művész nemrég az MTI-nek.

A szobor az Apple atyát előadás közben, a rá jellemző öltözékben - garbóban, tornacipőben - ábrázolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!