Stohl: őszintén a drogról

Veszprém – Egyedülálló, nyolc oktatási intézményt érintő drogprevenciós programsorozat zárult csütörtökön.

Halmos György

A Lovassy gimnáziumban rendezett záróprogramon többek között dr. Zacher Gábor toxikológus beszélt a kábítószerek káros hatásairól, míg Stohl András színész „tevékeny megbánása” során személyes élményeit osztotta meg a diákokkal. A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Szabóné dr. Virányi Judit, az Alkohol- Drogsegély Ambulancia vezetője arról beszélt: az újszerű kezdeményezés lényege az volt, hogy a diákoknak nem előadásokat tartottak, hanem interaktív foglalkozásokat, így a gyerekeket bevonták a beszélgetésekbe, aktivizálták őket.


Az ambulancia munkatársai ingyenesen vállalták a programban való részvételt, mellettük több szakmai szervezet, hatóság bekapcsolódott a felvilágosításba. A megcélzott korosztálynak, a 14–18 éves diákoknak összesen tíz alkalommal tartottak foglalkozást. Porga Gyula polgármester arról beszélt, hogy örömmel karolták fel a kezdeményezést, hiszen a kábítószer elleni harcban a megelőzéssel lehet a legjobb eredményeket elérni. – Nagyon fontos, hogy a gyerekek minél korábban szerezzenek információkat a kábítószerek káros hatásairól – hangsúlyozta. A gimnáziumban rendezett záróbulin a részt vevő intézmények vezetőinek, munkatársainak megköszönték segítségüket, majd dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, illetve Stohl András színművész beszélt a fiatalokkal, kiosztották a progam részeként meghirdetett plakátverseny díjait, majd Katus Attila mozgatta meg a fiatalokat. A programban nyolc intézmény több mint hatszáz tanulója vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!