Súlyos sérültek a megyei kórházban

Veszprém - A kolontári katasztrófában megsérültek közül végül huszonhárman kerültek a megyei kórházba, közülük tíznek súlyos az állapota, egy felnőtt és két gyermek pedig jelenleg is intenzív osztályon van. Az intézményben kedd reggeltől visszaállították a normális üzemmódot.

Martinovics Tibor

- Egy gyermek maradandó egészség károsodást szenvedett. A beérkezett sérültek közül, tízen vannak súlyos állapotban, életveszélyben nincs senki, hét beteg már el is hagyta a kórházat, otthonukban ápolják őket. Döntő többségében a lúg marta a bőrfelületeken, elsősorban az alsó végtagokon lévő égési sérüléseket láttunk el, volt, akinek súlyos szem sérülése illetve légúti sérülése van – válaszolta érdeklődésünkre a megyei kórház főigazgatója. Dr. Rácz Jenő elmondta, hétfőn délután három órakor érkezett a kórházba a riasztás, akkor a legmagasabb fokú katasztrófakezelési szintet hirdették ki, az intézményben lévő szakszemélyzet nem mehetett haza, a sürgősségi osztályra behívták az összes orvost, a civileket és látogatókat pedig haza küldték.

– A sérülteket szakaszosan szállította a mentőszolgálat a kórházba, mindig előre jelezték milyen és mennyi sérültet hoznak, így az ellátás zökkenőmentes volt. Egyébként a kórház ilyen katasztrófa helyzetben száz beteg ellátására lenne képes – fogalmazott dr. Rácz Jenő.

Folyamatosan frissülő híreink a katasztrófáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!