Szabálytalankodó rendőrt fotózott, ugrott a forgalmija

Mozgássérült helyen álló rendőrautót fényképezett egy férfi szombathely belvárosában az óév végén, s a fotót megosztotta a Facebookon. Pár napra rá teljes körű ellenőrzést kapott, ugrott autója forgalmija - tudták meg laptársunk, a Vas Népe munkatársai.

Napló Online

Szombathelyen az óév utolsó napjainak egyikén. a reggel szinte teljesen üres Borostyánkő parkolóban rokkantak számára fenntartott helyen állt egy rendőrautó. Farkas Zoltán nem volt rest ezt megörökíteni és közzétenni a legismertebb közösségi portálon.

- Azt sehol nem állítottam, hogy a rendőrök szabálysértést követtek el, de az mindenképpen visszataszító, hogy a rokkantoknak fenntartott helyen az autóban ülve beszélgetnek egy járókelővel, amikor a parkolóban összesen csak két Opel állt - teszi hozzá Farkas Zoltán.  

A fiatalember hat éven keresztül határőrként szolgált, korábbi kollégáinak jelentős része pedig már a rendőrség kötelékébe tartozik.

- Szombaton kaptam a hívást, figyeljek oda, mert a fényképemet már kitették a Szombathelyi Rendőrkapitányság faliújságára, "vadásznak" rám - meséli Zoltán.

Hétfőn nem mozdult ki otthonról autóval, kedden már igen, de akkor pillanatok múlva egy villogó rendőrautó állította meg.

- A Thököly utcában, a körforgalomnál lakom, alig tettem meg 200 métert, benéztem a visszapillantóba, mögöttem egy rendőrautó jelezte, hogy a Témaparknál húzódjak félre - emeli ki Zoltán. 

Az általa vezetett autóban mindent tüzetesen ellenőriztek, végül három szabálytalanságot találtak: a halványkék Trabant a forgalmiban szürke színűnek van jelölve, a kocsi sportkormánnyal van felszerelve, de ennek a műbizonylatát nem tartotta a járműben a sofőr, illetőleg a helyzetjelző sárga helyett kék színű.

További részletek a Vas Népe oldalán! Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!