Szalagátvágás az ajkai sürgősségin

Ajka - Négyszázötvenmillió forint értékű beruházást adtak át csütörtökön, nemcsak az épület, a gépek is megújultak a Magyar Imre Kórházban.

Tiger Szabolcs

- A kórházunk felújításának első, de legfontosabb szakasza most sikeresen véget ért. Ezer négyzetmétert érintett a fejlesztés. Ezzel nemcsak a sürgősségi osztály, de a betegellátás folyamata is megújul  mondta el köszöntőjében dr. Nyári Ildikó, a Magyar Imre Kórház főigazgatója.  A régi alagsor a duplájára nőtt, itt lesz a betegfelvétel, a diagnosztika és a járóbeteg-ellátás. A betegeket szakképzett nővér rangsorolja majd súlyosságuk függvényében.


Ezt követően a szomszédos traumatológián, belgyógyászati és gyermekgyógyászati vizsgálóban nézi meg őket a szakorvos. Az igazán súlyos eseteket az emeleti fekvőbeteg-részlegünkön tudjuk elhelyezni, ide az új lift visz fel - mutatta be a megújult osztályt a főigazgató.

- Az épület mellett 50 százalékban a berendezéseink is megújultak: ultrahang készülék, lélegeztető- gép, betegfigyelő monitorok, és egy idehaza legmodernebbnek számító röntgengépet is beszereztünk. Ez utóbbi teljesen digitális, a felvételeket a szintén megújult informatikai részleg kezeli, tárolja, illetve bármely más hazai intézményben is lehívható - emelte ki végül Nyári Ildikó.
 
- A három kívánságunkból egy megvalósult, hála ezért minden résztvevőnek  köszöntötte az ünneplőket Schwarz Béla, Ajka polgármestere, aki ezután kiemelte, a most zajló államosítás hatására a pályázat teljes összege most az államhoz kerül, s az új rendszer hatására az egészégügyi versenyben a gyengéket felzárkóztatják, míg a versengő elitet hátráltatják majd.

A díszszalag ünnepélyes átvágása után Sin József projektmenedzser mondott pohárköszöntőt, aki a város és a térség lakosságának ajánlotta az új sürgősségi osztályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!