Szigorúan ellenőrzik az ivóvizet

Veszprém - Ahhoz, hogy fél tabletta, enyhébb fájdalomcsillapító hatóanyaga jusson a szervezetünkbe ivóvízzel, négyszázezer liter vizet kellene meginnunk ez derült ki a Bakonykarszt Zrt. vízminőség-vizsgálataiból.

Németh F. Bernadett

A cég a gyógyszermaradványokat vizsgáltatta meg az ivóvízben akkreditált laboratóriummal, amire az időnként a bulvármédiából felszálló hírek miatt volt szükség. Az ivóvízben tehát annyira el-enyésző a gyógyszermaradvány, hogy a fent említett féltablettányi mennyiséget  ha átlagosan napi négy liter vizet fogyasztunk étellel, itallal  274 év alatt gyűjtenénk össze.

Minderről csütörtökön számoltak be a szolgáltató cég vezetői. Kugler Gyula vezérigazgató és a vizsgálatokért felelős Horváth Andrásné elmondta: az ivóvíz minőségét az ÁNTSZ is rendszeresen ellenőrzi. Az ivóvíz a legjobban ellenőrzött élelmiszer.
A sajtótájékoztatón egy egyszerű kísérlettel illusztrálták, hogy miért nincs szükség a házi víztisztító, vízlágyító berendezésekre, erről Radács Attila műszaki igazgatóhelyettes beszélt. A villanybojler elé a vízszerelvényboltokban kapható házi vízlágyító berendezések beépítését javasolja a cég.

A Bakonykarszt Zrt. jövőre elektronikus számlázást vezet be, ami nem csupán költséghatékony, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös, mondta Fazekas Csaba gazdasági igazgatóhelyettes. Az e-számla valóban virtuális, nem lesz szükség a számla fizikai előállítására, sem az ügyfelek személyes megjelenésére: minden intézhető lesz az internet segítségével. A Bakonykarszt a bevezetést ösztönző nyereményakciót is hirdet azok között, akik átállnak az elektronikus ügyintézésre.

Idén októbertől lehetőség van bankkártyás fizetésre a veszprémi, Pápai úti ügyfél-szolgálaton. A tranzakció vásárlásnak minősül, ezért a bank nem számít fel költséget a kártya használójának, míg a postán a kártyás fizetést pénzfelvételnek minősítik, s a műveletért díjat számolnak fel.
A sajtótájékoztatón szó volt még a vízkorlátozási munkacsoport felállításáról, amit a kintlevőségek behajtása érdekében állítottak fel, s melynek feladata az úgynevezett vízkorlátozó golyós csap beszerelése a nem fizető, együtt nem működő ügyfeleknél, erről később részletesen is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!