Sztárokkal futnak a drogmentes országért

Veszprém - Csütörtökön délelőtt tizenegy órakor az Óváros térről rajtol a Drogmentes Magyarországért maraton veszprémi szakasza. Az akció célja felhívni a társadalom, elsősorban az iskoláskorúak figyelmét a kábítószer-fogyasztás veszélyeire és egészségkárosító hatására.

Martinovics Tibor

Az immár nyolcadik alkalommal induló program keretében az elmúlt évekhez hasonlóan a drogmentes csapat ezúttal is negyvenkét nap alatt akarja körbefutni az országot, 2100 kilométert megtéve. 

Veszprém eddig mindig élen járt a mozgalomban, háromszor is a megyeszékhelyen csatlakozott a legtöbb diák a tizenkilenc futóhoz. 

Az ország legnagyobb drogellenes programsorozatához sportolók és hazai hírességek is csatlakoztak, többek között Török Ottó sportszakállamtitkár, Erdei Zsolt, Martinek János, Janics Natasa, Növényi Norbert vagy éppen Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből. 

Közülük többen rajthoz is álltak múlt hét szombaton a Parlament elől induló futókkal együtt, hogy csütörtökön aztán Veszprémben folytassák az iskolásokkal együtt a futást. 

A szervezők mindenkit várnak az Óváros térre, délelőtt 11 órára, ahol zenés sportbemutatók és egy közös bemelegítést követően indul útjára a drogmentes csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!