Szükséges a gyors megoldás

Balatonkenese - Amennyiben nem állítják véglegesen helyre az akarattyai magaspartfalat, akkor rövid időn belül véglegesen ki kell zárni az érintett vasútvonalat a forgalomból.

Halmos György

Mindezt a MÁV levele tartalmazza, amit a márciusban bekövetkezett töltésmozgás kapcsán írtak a napokban Sörédi Györgyné balatonkenesei polgármesternek.

Az idő sürget, ugyanis szakemberek szerint, ha három hónapon belül nem kezdik meg a vasúti töltés végleges helyreállítását, akkor annak a mozgása miatt akár az egész Bercsényi utcát lezárhatják.

A MÁV egyébként soron kívül elvégeztette a kiviteli terveket, ami tartalmazza a talajvizsgálati jelentést, statisztikai számításokat, és a terület hidrológiai tervét.

A töltést ideiglenesen helyreállították, ennek köszönhetően mérséklődtek az azóta is folyamatos lejtőmozgások, ugyanakkor elengedhetetlen a földmű végleges helyreállítása a vonatforgalom és a lakókörnyezet épületeinek épsége érdekében.

A polgármester arról tájékoztatott, hogy a napokban levelet írtak az Önkormányzati és Településfejlesztési Minisztériumba annak érdekében, hogy a szaktárca biztosítsa a pénzügyi forrást a végleges helyreállítás érdekében.

A település a vasúttársasággal eddig kétszer pályázott a magaspartfal helyreállításához szükséges pénzügyi forrásokra; az első esetben elutasították a pályázatot, a második jelenleg elbírálás alatt van. 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!