Támogatják a pedagógusok képzését

<b>Zirc</b> - Több gazdasági kérdésről döntöttek a kistérségi társulás legutóbbi ülésén, de a költségvetés végső elfogadására csak egy újabb ülésen kerül majd sor.

Győrffy Árpád

A polgármesterek megerősítették korábbi határozatukat arról, hogy a társulás maximum ötmillió forint összegig támogatja a zirci mentőállomás felújítását. Ezzel mintegy a tizedét finanszírozzák a beruházás költségeinek. A többi pénzt az egészségügyi tárca, a mentőszolgálat, a megyei önkormányzat és a székhely város önkormányzata biztosítja.
 
A társulás 900 ezer forinttal, a kiadások közel felével támogatni kívánja a kistérségben dolgozó pedagógusok részvételét a nem szakrendszerű oktatást elősegítő tanfolyamon, hogy ezzel megfeleljenek az iskolák a törvényi előírásoknak. 

Egy oktatási tevékenységgel foglalkozó füredi vállalkozás jelentős kedvezménnyel bonyolítja le Zircen a 25 jelentkezőnek a 120 órás tanfolyamot a Magas-bakonyi Iskolaszövetség Egyesület szervezésében. 
 
A tanács folytatta az idei költségvetési terv megtárgyalását. Több folyamatban lévő változás és további takarékossági szempontok átgondolása miatt a március 13-án 9 órakor kezdődő újabb ülésen hozzák meg a végleges döntést.
 
A polgármesterek döntöttek a kistérségi szociális szolgáltató központ intézményi térítési díjairól. 

A szociális étkeztetés napi díja a telephelytől és az érintett szociális helyzetétől függően 398 és 592 forint között változik, a házi segítségnyújtás óradíja 135 és 184 forint, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásért 37 forintot kell naponta fizetni, a támogató szolgáltatás személyi segítési díja óránként 2 forint, az ehhez kapcsolódó szállító szolgáltatás a kistérségen belül ingyenes, azon kívül 20 forint kilométerenként. 

A nappali ellátást nyújtó intézményekben az ebéd árát is tartalmazó napidíj az idősek ellátásánál 760, a fogyatékosok ellátás 587, a pszichiátriai betegek ellátása 679 forint.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!