Tévedésből lefestették a világhírű graffiti művész alkotását

London - A graffiti London keleti részén díszített egy házfalat, turisták kedvelt célpontja volt, és az utcai lakói is szerették. A városi tanács munkásai viszont lefestették feketére - mint később kiderült, rossz címre mentek.

Kiss Nikolett

A kelet londoni Stoke Newington egyik házfalára festette a híres utcai művész, Banksy, a királyi családot ábrázoló alkotását. A világ minden tájáról érkeztek turisták, hogy lefotózhassák, egyfajta helyi látványosságnak számított, és a brit Blur együttes 2003-as kislemezének borítóján is szerepelt - közölte a BBC.

A helyi tanács által felbérelt munkások, azonban majdnem teljesen lefestették, hiába könyörgött nekik könnyek között a ház tulajdonosa, hogy hagyják abba a rongálást.

- Az életünk része volt ez a kép, és most nincs többé - mondta Sofie Attrill a BBC-nek.

Banksy a kortárs utcai művészet fenegyereke, aki látványos és provokatív akciói révén szerzett hírnevet. A rejtőzködő graffiti művész képeit ma már milliókért vásárolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!