Tiszta buli - drogprevenciós program fiataloknak

Veszprém - A Hungarian DJ Festival napokban tartott rendezvényének szellemiségéhez kapcsolódva drogprevenciós standdal próbálta felhívni a résztvevők figyelmét a Fidelitas a kábítószer és alkoholfogyasztás veszélyeire - mondta el Mihalovics Péter, a szervezet országos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Munkatársunktól

- Ma Magyarországon a 15-29 év közötti korosztály 12-13 százaléka találkozik rendszeresen drogokkal, és minden harmadik fiatal meg tud nevezni a közvetlen környezetében olyat, aki rendszeres használója valamilyen kábítószernek - hivatkozott az alelnök az Szociális és Munkaügyi Minisztérium Ifjúság 2008 elnevezésű felmérésre. Nemzeti programjukban a Tiszta Buli kezdeményezés is szerepet kap - tette hozzá.

Közel 500 fiatalt, a résztvevők egyharmadát tudták megszólítani az Veszprém Arénában tarott rendezvényen  - mondta el Siklódi Levente, a Tiszta buli program felelőse. Kérdőívet töltettek ki, amivel a kábítószer- és alkoholfogyasztási szokásokat próbálták felmérni.

- Az ilyen jellegű megmozdulásokat gyakoribbá kell tenni, mert a drogfogyasztás létező probléma a fiatalok körében - hangsúlyozta. Hozzátette, egy helyi klubban és az egyetemi rendezvényeken rendszeresen jelen lesznek, hiszen ezeken a megmozdulásokon lehet legjobban elérni a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!