Tízéves az oktatási központ

Révfülöp - Konferenciával tisztelgett névadója előtt a tíz éves fennállását ünneplő Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ.

Balla Emőke

Tíz évvel ezelőtt, 1999. április 16-án szentelték fel az evangélikus oktatási központot, ahol azóta számtalan találkozót, konferenciát szerveztek, mondta köszöntőjében Hafenscher Károly megbízott igazgató. Az intézmény célja, hogy aki ide érkezik, otthonra leljen, kiemelt feladata a felnőttoktatás és képzés. A központ néhány éve vette fel a mártír püspök Ordass Lajos nevét. 


A tízéves oktatási központ
(Fotó: Penovác Károly)

Miklós Tamás polgármester képes utazáson az épület történetéről mesélt, mely 1896-ban épült hotelnek és vendéglőnek. A Balaton gyöngyét 1928-ban éve vásárolta meg az Evangélikus Tanítók Országos Egyesülete, 1952-ben államosították. 

A konferencián előadások, megemlékezések hangzottak el Ordass Lajosról, az evangélikus egyház oktatásügyéről. Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke az ünnepi istentiszteleten arról beszélt, hogy Ordass Lajos emlékét nem karakán hősként tiszteljük. 

Egyike volt azoknak a tanítványoknak, akik nehéz időkben is meg tudtak állni, nem a maguk bátorságából, hanem Jézusra figyelve, neki engedelmeskedve. Életével példát mutatott nekünk, mai tanítványoknak. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!