Tornászok emlékeztek

Veszprém - Második alkalommal rendezték meg a Botev-kupa, Sztoján Hanna leánytorna-emlékversenyt.

Novothny Ottó

A Vetési gimnáziumban először a legfiatalabbak mutatták be gyakorlataikat. Az I-II. korcsoportos lányok ugrásban, gerendán és talajon adtak számot felkészültségükről. A mezőnyt tizenkét csapat 76 tornásza alkotta, sajnos a balatonfürediek betegségek miatt visszaléptek.

A hazai hölgyek ezúttal is bizonyították, hogy nem véletlenül végeztek a diákolimpia országos döntőjén a hatodik helyen. Magabiztos teljesítménnyel nyertek. Ráadásul egyéniben is boteves, Gugolya Mónika állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A győztes társulat: Pesti Bianka, Horváth Hanna, Brotschul Natália, Magyar Zsófia, Petres Fanni, Gugolya Mónika, tartalék Lennert Zsófia. Edző-felkészítő: Papréti Emese.

A Botev B csapata: Soós Nagy Hanna, Takács Dorka, Nagy Barbara, Csalagovits Réka, Asperl Alexandra, Kuszi Eszter, tartalék Szécsy Lilla.

A fiatalokat a IIII-V. korcsoport képviselői követték. Kilenc közösség ötvenöt tornásza vetélkedett. Itt is a Botev iskola csapata diadalmaskodott, míg a balatonfüredi Radnóti a harmadik helyen zárt. A boteves Tuka Regina három egyéni aranyérmet vehetett át a szervezőktől.

A Botev névsora: Kiss Ágnes, Miskolczi Zita, Iványi Noémi, Kuszi Alexandra, Tuka Rebeka, Miskolczi Mária, tartalék Melich Dóra. Edző, felkészítő: Papréti Emese.

A fürediek bronzérmes alakulata: Czaun Szimonetta, Göndöcs Petra, Tárnoki Dorottya, Molnár Elizabet, Csonka Viktória, Fürich Antónia. Edző, felkészítő: Gálfiné Szabó Ildikó. 

Végeredmény, I-II. korcsoport: 1. Botev iskola Veszprém, 2. Győr, 3. Ják. Egyéni: 1. Gugolya (Botev), 2. Gombos, 3. Korinek (győriek). IIII-V. kcs.: 1. Botev, 2. Komárom, 3. Radnóti  iskola, Balatonfüred. Egyéni: 1. Tuka, 2. Miskolczi (mindketten Botev), 3. Vadkerti (Komárom).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!