Új esély a fogyókúrázóknak!

<b>Budapest</b> - Az Európai Bizottság engedélyezte egy új elhízás elleni gyógyszer forgalmazását. Ez az első alkalom, hogy a grémium vény nélkül kapható testsúlycsökkentő készítmény árusítását teszi lehetővé. A gyógyszert huszonhét uniós tagállamban forgalmazzák majd, a tervek szerint Magyarországon is néhány hónapon belül a patikák polcaira kerül.

Martinovics Tibor

Az indok egyszerű: a készítmény az Egyesült Államokban már emberek millióinak segített a fokozatos és egyenletes fogyás elérésében és az egészséges életmód kialakításában. 

Mivel az elhízás komoly problémát jelent az európai országokban is, több millió eurót költenek különféle, nem igazolt hatású csodaszerekre, esetlegesen veszélyes fogyókúrákra, ellenőrizetlen hatású étrend-kiegészítőkre a bizottság úgy döntött a tengerentúlon már bevált gyógyszer alkalmazását támogatja. 

Annál is inkább, mert sokak számára a fogyás egy katalizátor lehet, mely javíthat az általános egészségi állapotukon és segíthet a helyes önkép kialakításban - szól a magyarázat.

 - Magyarországon a túlsúlyosság akut probléma, reméljük, hogy az alli megoldást jelenthet sokak számára. 

Mivel a gyógyszer csak patikákban lesz kapható, számítunk a gyógyszerészek támogatására és segítségére is, hisz a termék megismertetésében fontos szerep hárul a gyógyszerészekre - vélekedik Palotai Zoltán, a gyógyszert hazánkban forgalmazó GSK Magyarország marketing igazgatója.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az úgynevezett orlisztát hatóanyagot tartalmazó készítmény segítségével csökkentett kalóriatartalmú és zsírszegény étrend mellett ötven százalékkal nagyobb mértékű fogyás érhető el, mint önmagában a diétával. 

A gyógyszer meggátolja a táplálékkal elfogyasztott zsírok közel huszonöt százalékának a felszívódását, és ezzel megakadályozza annak súlyfelesleggé való átalakulását. 

A gyógyszert kizárólag felnőttek szedhetik, lokálisan, az emésztőrendszerben fejti ki hatását, itt meggátolja a zsírok felszívódását a szervezetbe, hatóanyaga az orlisztát csak elenyésző mértékben kerül be a vérkeringésbe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!