Új faházat kaptak a horgászok

Nagyvázsony - Tovább gazdagodott a Völgypark, ahol szombaton átadták a horgászoknak a több mint 15 millió forintot érő modern faházat.

Mátételki András

A település még 2007-ben csatlakozott a sümegi Leader akció csoporthoz. Az elmúlt év októberében hirdették ki, hogy nyertek 13,5 millió forintot az Új Magyarország Fejlesztési program keretében.

Mivel a beruházás költségét utólag fizették ki, hitelt nyújtó bankot kellett keresniük, ami, mint elhangzott, koránt sem volt könnyű. Végül is széles körű összefogással, valamint közel kétmilliós adományból - ebből vették meg egyebek között a ház felszerelését -, sikerült létrehozni a 60 négyzetméteres, a mozgássérülteknek is kialakított mellékhelyiségekkel ellátott tetszetős faházát, amely a jövőben közösségi összejöveteleknek is helyt ad.

Hoffner Tibor, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munka szervezetének vezető tanácsadója arról beszélt, hogy a 60 település közül elsőnek a nagyvázsonyiak nyertek.

Rajnai Árpád, a Bakony-Balaton Horgász Szövetség ügyvezető elnöke a hétéves egyesületről elismeréssel szólt, majd megemlítette, hogy Magyarországon 348 ezer horgászt tartanak nyilván, ebből Veszprém megyében kilencezret.

Fábry Szabolcs polgármester köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek a példaértékű összefogásban, majd egy fából faragott címert adott át az egyesület vezetőinek.

A 27 tagú horgász egyesület elnöke, Kerekes Zoltán és az elnökhelyettes, Nyúzó László emlékplakettet nyújtott át Szigeti József vállalkozónak, az egyesület örökös tagjának, aki a 2003-ban átadott horgásztó ötletadója és sokan másokkal együtt a megvalósítója volt.

Az egyesület ifjúsági és felnőtt kategóriában versenyt rendezett a tagságnak. A 24 indulóból első helyen Korona Csaba végzett, aki 3,6 kilós pontyot emelt ki a partra.

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!