Új jövevények az állatkertben

<b>Veszprém</b> - Katták, selyemmajom és flamingók érkeztek az állatkertbe. Némelyikükkel már találkozhatnak is a látogatók.

Németh F. Bernadett

Új jövevényekkel gyarapodott a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadaspark gyűjteménye: három katta és egy selyemmajom érkezett Németországból. 

A három fiú katta (Mika, Boromír és Max) Saabrückenből érkezett. Az idén kétéves makikat barátságosan fogadta a Veszprémben élő fiúcsapat, bár biztonsági okokból egyenlőre csak rácson keresztül ismerkedhetnek egymással. A nagy népszerűségnek örvendő Maki-ösvényen a látogatók a jó idő beköszöntével személyesen is találkozhatnak velük.
 
A kattákkal egyidőben érkezett egy fiatal selyemmajom lány a dortmundi állatkertből, ahol az állatkert munkatársai egy állatkerti konferencián vettek részt. A selyemmajom lány összeszoktatása megkezdődött az évek óta Veszprémben lakó fajtársaival. A kibővült selyemmajom-csapatot a látogatók a télen is nyitva tartó madárházban tekinthetik meg.
 
Ma  délután nyolctagú flamingócsapat érkezett Lübeckből a vadasparkba, így most már 26 van Veszprémben A falmingók csapatban szaporodnak, így jó esély van arra, hogy tovább gyarapodik a számuk.

(Fotó: Gáspár Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!