Új szociális bolt nyílt Tapolcán

Tapolca - Sok érdeklődő jelenlétében ünnepélyesen adták át a minap a tapolcai szociális boltot. Az országban már több mint 130 hasonló üzlet működik.

Tóth B. Zsuzsa

A hálózatot a MAGOSZ hívta életre, mindenféle állami támogatás nélkül, azzal a szándékkal, hogy piachoz juttassák a vidéki termelőket. Győrffy Balázs, a MAGOSZ Veszprém megyei alelnöke hangsúlyozta, hogy a hálózat sikere abban rejlik, hogy kivették a kereskedelmi rendszerből a nagykereskedők hasznát, és azt szétosztották a termelők, valamint a vásárlók között.

Tapolca örül a kezdeményezésnek, mondta Császár László polgármester, a város bízik a vállalkozás eredményességében, amihez kedvező bérleti díjjal járult hozzá az önkormányzat.

Az eseményen részt vett Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke is, aki hangsúlyozta, hogy a bolthálózat talán hozzájárulhat ahhoz, hogy hazánk visszataláljon az Európában betöltött fontos agrárszerepéhez és a magyar falvak megtartó erejéhez, hiszen újra feladathoz juthatnak a vidéki gazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!