Újabb lóerőkkel erősítettek Jásd polgárőrei

Jásd - Már nem csak gyalog és autókkal, hanem lovakkal is járőrözik Jásd község biztonságának javításáért a helyi polgárőr egyesület.

Kiss Nikolett

Kiskőrösi László, a Jásd Községi Polgárőr Egyesület elnökének tájékoztatása szerint új tag lépett be szervezetükbe, aki felajánlotta három hátasát a helyi település közbiztonságának javítására. Mint elmondta, eddig gyalog és autókkal járőröztek, de a környező szántókon és hegyeken sokkal hatékonyabb a négylábú lóerő használata. A tulajdonos felajánlotta azt is, az önként jelentkező polgárőröket ingyen megtanítja a lovaglásra. A lovak élelmezésről, ellátásáról egyébként saját maguk gondoskodnak. Arra sem állami, sem önkormányzati pénzt nem használnak fel - tudtuk meg a Polgárőr.eu hírszolgálatától.

- Taglétszámunk jelenleg 22 fő és sajnos csak 50 ezer forinttal támogatta működésünket tavaly a helyi önkormányzat. De az elhivatottság erős. Az ősi lovaglás mellett a legújabb technológiát is fel akarjuk a jövőben használni, ugyanis a településen egyedül élő idősebbek otthonába eljuttatunk és igény szerint akár ingyen fel is szerelünk elektronikus ajtónyitás-érzékelőket. Ezzel is megelőzve a besurranó tolvajok ténykedését. Bízunk benne, hogy ezzel jelentősen javulni fog a lakosság, és Jásd közbiztonsága - mondta Kiskőrösi László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!