Újabb több ezres elbocsátás?

<b>Székesfehérvár</b> - Országosan a Közép-dunántúli régióban a legmagasabb az elbocsátások aránya, a Fejér-Komárom-Esztergom-Veszprém megyét magába foglaló térségben történt a leépítések több mint fele - jelentette be <em>Zimmermann József</em>, a regionális munkaügyi központ főigazgatója hétfőn Székesfehérváron.

Szausev Xénia

A régióban a múlt év hasonló időszakához viszonyítva 27 százalékkal több álláskeresőt regisztráltak, s a munkájukat elvesztettek száma 2008. december végétől január végéig több mint 5200-zal emelkedett - mondta el Zimmermann József. 
    
A múlt év végén meghozott csoportos leépítésre vonatkozó döntések következményeként pedig várhatóan 6200-an vesztik még el a munkahelyüket, az ő jelentkezésükre február végén, március elején számítanak a munkaügyi központokban. 
    
A főigazgató szerint a térség ezzel várhatóan túljut a nagy leépítések első, meghatározó hullámán, de a munkahelyek megszüntetésének folyamata még korántsem ér a véget, hiszen változatlanul érkeznek a leépítési szándékot jelző bejelentések.
 
(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!