Ünnepi nyitvatartás - Gondoljuk át a tennivalókat

Megyei körkép - Mindenki eszméljen időben, és ne a legutolsó pillanatban vásároljon: december 24-én legfeljebb 14 óráig lehetnek nyitva az üzletek.

Kiss Nikolett

Nem árt átgondolni a szentestéig hátralévő napok és tennivalók forgatókönyvét: vegyék figyelembe, hogy a kereskedelemben dolgozóknak is ünnep az ünnep, ezért ne a legutolsó percben szerezzék be a karácsonyi süti alapanyagait.

Gondolni kell arra is, hogy legközelebb vasárnap tartanak nyitva a boltok. Szenteste az üzletek legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva, a karácsonyi ünnepek alatt, december 25-26-án, valamint január 1-jén, újév napján minden üzlet zárva tart. Az éjjel-nappal nyitva tartó kis üzletek, valamint a kiemelt idegenforgalmi helyek kis árusítóhelyei azonban ezeken a napokon is nyitva lehetnek.

Vasárnap, december 27-én a szokásos rend szerint lehet vásárolni. Szilveszterkor a szokásosnál korábban, általában 18 órakor zárnak az üzletek  az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) közleménye szerint.

A jövő év első hétvégéjén, január 2-án és 3-án a szokásos hétvégi nyitva tartással működnek a kereskedelmi egységek.

Az OKSZ az ünnepi vásárlásokkal kapcsolatban arra is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy mindig kérjenek nyugtát, nézzék meg a minőségmegőrzés idejét és ellenőrizzék a csomagolás sértetlenségét. Ha pedig hibát találnak az áruban bátran reklamáljanak. Minőségi reklamáció esetén kötelező jegyzőkönyvet fölvenni, és azt nem helyettesíti a vásárlók könyve. A jótállási jegyhez  kötelező jótállási jegyet is adni.
 
Több fórumon felhívják a figyelmet a lopások megelőztésére is: zsúfolt karácsonyi vásárokban, bevásárlóközpontokban figyeljünk az értékeinkre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!