Utcazene előkóstoló

<b>Hétvége</b> - A hétvégén számos koncert közül válogathatunk, ahol találkozhatunk többek között a Blues-testvérek és Jimi Hendrix szellemével, de kimerítő ízelítőt kaphatunk a nyári Utcazene Fesztivál fergetegéből is.

Németh Csaba Miklós

Szombaton játszik a Bluesberry Band (Balatonalmádi, Budatava Rock Pub & Café), akiknek hangzásvilágát leginkább a legendás és popkulturális ikonná vált Blues Brothers című film határozza meg (hogy jobban emlékezz: fekete öltönyös, fekete kalapos, sötét napszemüveges John Belushi és Dan Aykroyd, valamint halomra tört rendőrautók tucatjai és nagyon jó zenék), így a koncerten leginkább rhytm’n’blues, funky, soul és rock’n’roll ütemek csendülnek fel. 

A további zenetörténeti kirándulást pedig a Jimi Hendrix Memorial Band szolgáltatja, akik az ajkai Városi Diáktanács javára szervezett jótékonysági koncerten lépnek fel (szombat, Ajka, Kaszinó). Rajtuk kívül hangoskodik még a The pfl, a Sizy Line, a Front-Line, és a Vian

A veszprémi élőzenés hejehuját a Heaven Street Seven pénteki koncertje vezeti fel (Expresszó), akik ősszel megjelent, játékosabb, eklektikusabb, és Jazz névre hallgató albumukat mutatják be a közönségnek. Szombaton pedig ütős előkóstolót kaphatunk a Utcazene Fesztiválból (szintén az Expresszóban), ugyanis két pörgős francia banda – a " target="_blank">La Fanfare en Pétard és a Santa Macairo Orkestar - ad ízelítőt nyári programjából, ska-tól a balkáni fílingen át a kocsma-punkig, majd a végkimerülésig. 

A minden bizonnyal kimerítő koncertek mellett, netán helyett, tévézhetünk is. Itt van rögtön a kedvenc fantasy filmem a ’80-as évekből, a Willow (szombat, 19h, Film+), ami ugyan mentes a manapság megszokott hi-tech effektektől, de így is izgalmas és látványos. Pénteken pedig egy katasztrofális filmforgatásba nyerhetünk bepillantást, ahol a szeretnivalóan ronda Steve Buscemi küzd meg Murphy törvényével (Csapnivaló, 22.45, m2). 

Vasárnap pedig ünnepelhetünk, nemzetiszínbe és pátoszba fulladó programok várhatóak a tévében és szerte az országban is. De experimentális hajlamú turisták a fővárosba is látogathatnak, hátha lesz alkalom némi adrenalinfröccsel járó extrémsportra, amennyiben szélsőséges irányultságú polgártársaink úgy vélik, hogy március 15-ét a rendőrökkel való balhéval ünnepelhetik meg a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!