Válaszok az utakról

<b>Budapest, Litér</b> - A 8-as főút litéri elágazójának átépítését és a 72-es főút korszerűsítését nem érintik az uniós programok között tervezett átcsoportosítások - tudtuk meg <em>dr. Bóka Istvántól</em> és <em>Szedlák Attilától</em>.

Győrffy Árpád

Lapunkban a napokban olvashattak arról, hogy a kormány növelni akarja a munkahelyek megőrzésére, bővítésére igénybe vehető uniós támogatásokat, s ehhez többek között a közlekedés fejlesztésére tervezett keretekből vonnának el. 

Mint dr. Bóka István balatonfüredi polgármestertől megtudtuk, országgyűlési képviselőként arra kért választ dr. Molnár Csaba közlekedési minisztertől, hogy a tervezett átcsoportosítások érintik-e a 72-es főút korszerűsítésével kapcsolatos terveket. 

A miniszteri válasz szerint a 72-es főút Balatonfűzfő és a 8-as főút csomópontja közötti szakaszának rekonstrukciója továbbra is szerepel az érintett operatív programok kiemelt projektjeinek listáján. 

Ennek megfelelően a beruházás a 2007-2008. évi akcióterv keretén belül, 2009. évi kezdéssel, várhatóan 2010 második félévi befejezéssel megvalósul. A tervezett forrásátcsoportosításnak semmilyen hatása nem lesz a projektre.

Szedlák Attila litéri polgármester, a Kelet-balatoni Kistérségi Társulás elnöke elmondta, hogy hasonló kérdéssel kereste meg Garamhegyi Ábelt, a közlekedési tárca korábbi államtitkárát, aki jó kapcsolatokat ápol a kistérséggel. 

A jelenleg külgazdasági kormánybiztosként dolgozó szakember a tárcával történt egyeztetés alapján megerősítette azt is, hogy a 72-es főút rekonstrukciója mellett a 8-as és 72-es csomópontjának átépítése, valamint a 82-est a 8-as főúttal összekötő szakasz megépítése is idei kezdéssel, 2010 második félévi befejezéssel várható. 

A forrásátcsoportosítás ezeket a projekteket sem érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!