Válság: Egy állásra hat ember

Balatonalmádi - Ismét tömegek vártak arra, hogy ha csak szezonálisan is, de munkalehetőséghez jussanak. Nem járt mindenki szerencsével, az ötven állásra háromszázan pályáztak.

Tremmer Tamás

Megkezdődött ugyan a Balaton parton az idegenforgalmi idényre való felkészülés, és az építőiparban is folytatódtak a téli időszakban szünetelő tevékenységek, mindezek azonban nem tudják felszívni a szabad munkaerőt. Ez látszott a tegnapi, balatonalmádi állásbörzén is.

Balatonalmádi kistérségben egy év alatt 300-zal nőtt a regisztrált munkanélküliek száma, amely ma már meghaladja az ezret. Igaz, Veszprém megye kilenc foglalkoztatási körzete közül itt a legalacsonyabb ez a szám, de ez a munkanélkülieknek sovány vigasz. 
 
Jáger László kirendeltség vezetőtől megtudtuk, a kistérségben két Foglalkoztatási Információs Pontot tartanak fenn, Balatonkenesén és Küngösön. Az ott dolgozók az önkormányzat alkalmazottai, de munkájukat a munkaügyi központ támogatja. 

Itt a munkaüggyel, foglalkoztatással kapcsolatos információkhoz lehet jutni. A FIP egyelőre egyéves időtartamban 2009. november 30-ig működik.

A gazdasági válság, a növekvő munkanélküliség hatása az almádi állásbörzén is látszott, tumultuózus jeleneteknek lehettünk szemtanúi. A 16 munkáltató által meghirdetett ötven állást háromszázan próbálták betölteni. 

Az érdeklődők számára kizárólag szezonális munkákat - vendéglátás, idegenforgalom, építőipar - kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!