Vascsővel raboltak a gyerekek Szegeden

Szeged - Vascsővel fenyegetőzve rabolt ki egy 18 éves fiatalt két gyerek Szegeden - közölte a rendőrség.

MTI

A 13 és 14 éves gyanúsított vasárnap este egy villamosmegállóban vascsővel fenyegetett meg egy 18 éves fiatalt, és az értékeit követelte. A támadók a csővel egyszer a sértett felé ütöttek - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Szenti Szabolcs hozzátette: a fiatalember jobbnak látta, ha nem ellenkezik, ezért átadta 2500 forintját. A sértett ezután felhívta a rendőrséget, és a járőrök a közelben elfogták a két támadót. 
    
Az igazoltatás során kiderült: az egyik fiú már januárban betöltötte 14. életévét, a másiknak pedig néhány hónap múlva lesz a születésnapja. Mindketten jól ismertek a rendőrség előtt - közölte a hadnagy. 

A fiatalkorú fiú ellen két betöréses lopás, illetve egy kerekesszék eltulajdonítása miatt büntetőeljárás folyik, ezért a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Gyermekkorú társa életkora miatt nem büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!