VESC-Nagykanizsa: amerikai vendég jön

Veszprém, Pápa - Nagyszerű csemegéket kínál az NB I/B-s kosárlabda bajnokság szombati két találkozója. A veszprémiek az amerikai idegenlégióst is foglalkoztató Nagykanizsát fogadják, míg a Pápa-Damla a Honvéd otthonában lép pályára.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC harmadik a tabellán, pontosan olyan mutatókkal, mint az őt megelőző Nagykanizsa (16 győzelem, három vereség).

Mindkét csapat helye biztos a legjobb négyben, őszi találkozójukat 91:80 arányban az akkor hazai pályán küzdő zalaiak nyerték meg. A VESC-et tehát a visszavágás vágya mellett az is hajtja, hogy minden eredményt magukkal visznek a rájátszásba.

- Azt hiszem a megyei rangadót végig a kezünkben tartottuk, a hazaiak felzárkózási kísérleteit fegyelmezett játékkal akadályoztuk meg - utalt a Pápa elleni múlt heti mérkőzésre Molnár István a VESC mestere. - Sajnos a Nagykanizsa elleni csata szokatlan időpontban lesz (ez nem a mi hibánk), hiszen szombaton este ritkán játszunk. Most kénytelenek leszünk, de remélem szurkolóink ugyanúgy mellettünk lesznek, mint eddig.

- A kanizsaiak elég durván beerősítettek.

- Az amerikai Rodgers Chris a Körmendben az A csoportban is húsz pont körüli átlagot produkált. Új társulatában eddig két meccsen játszott és hamar beilleszkedett Komáék mellé. Riválisunk így a bajnoki cím megszerzésének esélyesévé is vált, de mindent megteszünk a győzelemért. Ha az említett idegenlégióst sikerül semlegesítenünk, akkor már javulnak a lehetőségeink. Nálunk Mérész játéka bizonytalan, de remélem, hogy mindenki ott lehet a küzdőtéren és megnyerjük a rangadót.

A Pápa-Damla KC (hetedik, nyolc győzelem, 11 vereség) ellenfelének, a Honvédnak (5., 12:7-es mutatóval) még van esélye arra, hogy a legjobb négy közül kiszorítsa a Sopront. Ennek megfelelően fognak nyilván harcolni a vendégek ellen.

- Taktikus játékkal lehet reményünk, hogy megzavarjuk a számításaikat - kezdte Vajda József a pápaiak szakvezetője. - Hazai pályán nyilván nekik áll a zászló, de azért mi is ott leszünk.

- Pápán 83:89-re nyertek a fővárosiak.

- Ez volt az egyik olyan találkozó, illetve az élcsapatok ellen néhány ponttal elveszített meccsek is, melyek serkentőleg hatottak játékosainkra: keményebben kell edzeni, készülni, hogy elkerüljük a hasonló élményeket. Persze betegségek, sérülések (örömhír, hogy Bogdán Erik már elkezdte a felkészülést) is akadályoztak bennünket, de biztos vagyok abban, hogy a rájátszásban, pláne a következő szezonban erősebbek leszünk mint eddig.

- Az 5-8. hely valamelyike bizonyára nyugodt folytatást biztosít.

- Ez volt a célunk, jelenleg ennyire voltunk képesek. Mindez nem jelenti azt, hogy a Honvéd ellen ne tennénk meg mindent azért, hogy nyerjünk és visszavágjunk a hazai kudarcért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!