Veszprém új arculata - Minden nő királynő

Veszprém - Nőnemű város víziójával építsük fel Veszprém új arculatát. A jelmondata legyen: Veszprém a királynék városa - Nálunk minden nő királynő.

Varga Domokos Péter

A megyeszékhely közgyűlésének szocialista frakciója és két nőket törmörítő egyesület tartott közös sajtótájékoztatót - stílszerűen a Gizella Hotelben -, ott hangzott el ez a javaslat. Asztalos István felidézte, az Európa Kulturális Fővárosa pályázaton való részvételt 2004-ban az akkor ellenzékben lévő Fidesz kezdeményezte, a folyamatot kezdettől pártállástól független összefogás jellemezte. Most, közeledve a 2010-es időponthoz, elérkezett az ideje a pályázatban foglaltak felelvenítésének. A holnap azoké, akik már ma, a válság mélypontján is elég bátrak, alkotó szelleműek a holnapon gondolkodni - érvelt a szocialista politikus.

A veszprémiek pályázata hangsúlyozottan a nőket akarta megszólítani, a "Veszprém a királynék városa" szlogenre épült. Ezt a jelmondatot most azzal bővítenék ki, hogy "Nálunk minden nő királynő". Legfontosabb eszköze a Királynők kártyája, amely kedvezményeivel például parkoláskor, éttermi szolgáltatások esetén, belépőjegyek vásárlásakor a nőket pozitívan különbözteti meg - fogalmazta meg a konkrét javaslatot Hartmann Ferenc, képviselő-testület szocialista frakciójának vezetője.

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület 15 éve, alapító levelében lefektette, Veszprém legyen a nők városa - fogalmazta meg a felvetéssel kapcsolatos álláspontját Huszár Józsefné, a szervezet elnöke.

Nem csupán a családokban van szükség a nőkre, hanem a közösségi életben is - érvelt a kezdeményezés mellett Juhász Márta, a Kézfogás Veszprémért Egyesület elnöke.

Amennyiben a városvezetés azonosul az ötlettel, végig lehet gondolni, honnan lehet a költségvetésből vagy pályázati forrásból pénzt teremteni a megvalósításhoz - válaszolta kérdésünkre Hartmann Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!