Veszprémi Játékok - Művészet, sport, játék

Veszprém - Színesebb, gazdagabb és magyarabb lesz az idei Veszprémi Játékok nemzetközi gyermek- és ifjúsági fesztivál, mondta a szervezés finisében Domokos József fesztiváligazgató.

Gaál Julianna

Már szerda este megérkezett az első csoport Szentpétervárról, a többi résztvevő csütörtökön veszi birtokba a rendezvény helyszínét, a Veszprém Arénát. A nagyközönség számára a programok szombaton és vasárnap lesznek, tájékoztatta lapunkat a fesztiváligazgató. Színesebb lesz az idei, 11. Veszprémi Játékok, mivel a magyar csoportokon kívül lengyel, orosz, szlovák és román fellépők is jönnek, gazdagabb, mert nem csak kulturális programok lesznek. Idén először a határon túli magyarok is megmutatják tudásukat.

A Veszprém Arénában szombaton és vasárnap délelőtt tíz órától este nyolc óráig folyamatosan láthatók a produkciók, ének, könnyűzene, operett, musical, néptánc, moderntánc, mazsorett és társastánc kategóriákban. A színpadi műsorok mellett futógálát is rendeznek szombaton 11 órától az Aréna-Kádárta-Aréna útvonalon, az Aréna előcsarnokában pedig kiállítás lesz a Környezetvédelem gyerekszemmel című pályázat legjobb alkotásaiból. Ezen kívül a Veszprémi Játékok tíz éves történetéből láthatók majd a legemlékezetesebb pillanatok Szekeres György fotóin.

Főleg a kisebbeket célozza meg az Aréna előtt felállított Gyerek-sziget, mászófal, akadálypálya és kreatív sarok várja a játszani vágyókat. Idén először hirdetik meg a Miss Suli és Suli Boy elnevezésű gyermek szépségversenyt és talent-showt, a 17 település képviseletében döntőbe jutott 26 gyerek három életkori kategóriában mutatja be produkcióját vasárnap 11 órakor. A rendezvényen hirdetik ki lapunk Gyermekmosoly pályázatának győzteseit vasárnap délután három órakor.

A fesztivál utolsó, de legszebb veszprémi programja vasárnap négy órakor a gálaműsor lesz, melyen a legjobbak lépnek fel és átadják a különdíjakat is. A Veszprémi Játékok a külföldi résztvevők számára budapesti városnézéssel zárul, a legjobbak a Stefánia palotában is bemutatják be produkcióikat.

(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!