Villa Filip-napok tizennyolcadszor

Révfülöp - A felújított Rózsakert ünnepélyes átadásával kezdődött meg pénteken a hagyományos Villa Filip-napok.

Szijártó János

Az immár tizennyolcadik rendezvényt Miklós Tamás polgármester és Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke indította el a 49 millió forintból elkészült beruházás átadásával.

A polgármester elmondta, hogy a településtől ma már elválaszthatatlan Rózsakert a felújítás során 1390 tő rózsát kapott, számos más virággal együtt.

Révfülöp egyébként az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program által az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból több mint 39 millió forint összegű támogatást nyert el a Rózsakert és játszótér felújítására.  

A mostanra elkészült beruházás - amely egy korszerű játszóteret is tartalmaz - az egyéb költségekkel együtt meghaladta a 49 millió forintot. 

Lasztovicza Jenő gratulált a szép fejlesztéshez és azt kívánta, hogy sokáig használhassák azt örömmel a helyiek és az idelátogató turisták.

A program a Fülöp-kertben folytatódott a Villa Filip-napok hivatalos megnyitójával.

Itt latin zenét hallhatott a közönség a Dimenzió együttes előadásában. 20 órakor Szőke András filmrendező, forgatókönyvíró, humorista, operatőr és színész mesélt a közönségnek, utána az Eichinger Qartett dzsesszkoncertje következett.

A vasárnap estig tartó rendezvényen számos színvonalas produkciót láthat a közönség, szombaton a Melody Dance Stúdió, a Szentgáli Banda műsorát, A Nap együttestől pedig az elmúlt évtizedek igényes rockzenéjét.

Vasárnap reggel 9 órától a balatoni riviéra és a Káli-medence tájképi csodáival ismerkedhetnek az érdeklődők, este a Holló együttes műsora vár mindenkit, illetve  Huszka Jenő Bob herceg operettjének részleteit láthatják a nézők a Füredi Dalszínház előadásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!