Virágos város

Veszprém - Harminchatezer tő egynyári virágot ültettek ki 1100 négyzetméteres területre a megyeszékhelyen. A virágosított felület nagysága az előző évhez képest 110 négyzetméterrel nőtt.

Varga Domokos Péter

Erről a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. Parkgondozási Üzemének vezetője tájékoztatta lapunkat. 

Helyes Zoltántól megtudtuk, a 200 milliós parkgondozási keretből erre célra 6,2 millió forintot fordítottak. Ez az összeg a hasonló nagyságrendű városok között nem számít kiemelkedőnek, inkább átlag alattinak mondható. 

A munkálatok előkészítését május elején kezdték el. A virágágyások mellett kihelyeztek 270 fa- és kőedényt a burkolt felületekre, de a kandeláberekre is jutott 1500 tő muskátli. 

A belvárosban látványos megoldásokat alkalmaztak, gyönyörű, színes virágfelüleletek diszítik többek között a Kossuth utcát, a Megyeház teret, valamint a Csaplár János utca környékét. 

A hagyományos és kedvelt fajták  mint a begónia, verbéna, paprikavirág  mellett az idei újdonság Cleopárta tűje elnevezésű háttérnövény. 

Az egynyári virágok kora őszig díszlenek, akkor kétnyárira - zömmel árvácskákra és tulipánokra - cserélik őket. 

(Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!