Virágos versenyben Balatonfüred és Paloznak

Budapest - A "Virágos Magyarországért" verseny több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, mely a helyiekkel közel kétmillió embert mozgósít.

Varga Ibolya

A verseny szervezéséhez a Magyar Turizmus Zrt. biztosítja a működési hátteret. Horváth Gergely, a társaság vezérigazgatója nyomatékosította, hogy a "Virágos Magyarországért" mozgalom összhangban van a turizmus célkitűzéseivel, sőt, egyre nagyobb jelentőséget kap, hiszen az igényes környezet a versenyképesség alapja. Idén tizennyolcadszor hirdetik meg a versenyt. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok nevezhetnek, a jelentkezési lap megtalálható a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon.

A versenynek minden évben vannak kiemelt témái. Idén a tavalyihoz hasonlóan, ismét a település főterének rendezettsége, növényekkel való díszítettsége, az épített környezettel való harmóniája kerül a középpontba. A verseny fődíja: Magyarország képviselete a 2012. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe). A jelentkezési határidő: május 30-a.
 
A verseny fontos összekötő kapocs Európával, mivel Magyarország alapító tagja a tizenkét 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságnak, amely az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét ( Entente Florale Europe) szervezi. Az elmúlt két évtized alatt negyvenkét magyar település vett részt az európai versenyben igen szép eredménnyel: hat arany-, 16 ezüst-, 10 bronz- és 10 európai érmet nyerve. Az idei évben város kategóriában Balatonfüred, falu kategóriában Paloznak képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe versenyben, ez a két település volt a tavalyi év első helyezettje a magyarországi megmérettetésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!