Viszlát nyomtatott könyvek?

Veszprém - A piacvezetőnek számító Amazon online áruház karácsony első napján több elektronikus, mint nyomtatott kiadványt értékesített.

Szabó Péter Dániel

Az Amazon nem árulta el, hány darabot adott el a Kindle nevű e-könyv-olvasóból, csak annyit közölt, hogy a november 15. és december 19. közötti időszakban ez volt a legkeresettebb termék az elektronikus cikkek kategóriájában. A The Kindle Store-ban jelenleg több mint 390 000 e-könyv található. A legnépszerűbb elektronikai készülékek a Kindle mellett az Apple iPod Touch 8 GB és a Garmin Nuvi 260W 4,3 colos GPS voltak

Az Amazon ügyfelei a helyi oldalakon átlagosan másodpercenként több mint 110 terméket rendeltek meg. A rekordot a december 14-én regisztrálták, akkor ugyanis összesen a látogatók több mint 9,5 millió árucikket vásároltak meg az Amazon.com-nál. A cég az ünnepi időszakban a világ 178 országába küldött termékeket.

A listából kiderült, hogy a felhasználók annyi videokamerát vettek meg, amelyek rögzíthető anyagaival 50 évre biztosítani lehetne a YouTube nonstop működését, míg az értékesített Blu-ray lejátszók egymás mellé állítva 27 mérföldes távolságra érnének el. Az eladott 8 GB-os iPodokban tárolható dalok összesen 442 évre biztosítanának zenét.

A videojátékok és hardvereszközök közül a legkeresettebb a Wii Fit Plus, a New Super Mario Bros és a Call of Duty: Modern Warfare 2 volt. A DVD-knél a Harry Potter és a félvér herceg, a Star Trek, valamint az Up vitték a prímet, míg a zenei albumoknál Susan Boyle (I Dreamed A Dream), Andrea Bocelli (My Christmas) és Michael Bublé (Crazy Love) albumai voltak a legnépszerűbbek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!