Vívás: Rédli vb-érmes csapatban

Párizs, Tapolca - Bronzérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr válogatott a francia fővárosban rendezett vívó világbajnokság zárónapján, szombaton. Az együttes utolsó két mérkőzésén pástra lépő, tapolcai Rédli András magabiztos teljesítménnyel vette ki a részét a sikerből.

Horváth Gábor

A magyar nemzeti csapatnak Japán (31:25), majd Németország (45:37) legyőzését követően a döntőbe jutásért az Amerikai Egyesült Államok együttesével kellett megvívnia. A csatát a tengeren túliak nyerték (38:45), ráadásul a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter hármasból előbbi sérülést szenvedett, helyette az utolsó asszóban Rédli András (Balaton Vívóklub) szállt be. Szerencsére a folytatásban a szintén tapolcai származású Boczkó tudta vállalni a szereplést, de ez nem azt jelentette, hogy Rédli kimarad, ő Somfai helyén kezdőként lépett pástra az oroszok elleni bronzmeccsen. A találkozón a tapolcaiak és Imre Géza is bizonyított (36:34), ami egy értékes medáliát eredményezett. A vb címet az USA-át legyőző franciák szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!