Vurstli és repülő malacok

Hétvége - A munka ünnepét legjobban vurstliban sörözve, kisgyerekek lufiját kipukkasztva ünnepelhetjük, de számos egyéb programba belefuthatunk, Veszprémben pedig VEN-nel súlyosbított hétvége vár ránk.

Napló Online

A megyeszékhely hétvégéjére erősen rányomja bélyegét a negyvenedik VEN, a bulik és események legtöbbje a kampusz környékére összpontosul. A legtöbb csujjogató, sört markolászó és magukat gátlástalanul jól érző fiatallal itt találkozhatunk, amint épp (többek között) a Hősök, a 30Y, Takács Tamás, valamint Nagy Feró és a Beatrice koncertjére ugrálnak. 

A VEN persze másfajta szórakozási lehetőséggel is szolgál, a Béta-Bázis például megpróbál keresztmetszetet venni az egyetem kulturális életéből, felolvasóestekkel, jazz zenével, filmvetítéssel, és a manapság divatos slam poetry bemutatásával, amely egyfajta posztmodern performansz költészetnek is felfogható. A számos program közül ki kell emelnem Bors Kata és Király Róbert „Pajzán irodalom – Erotika és szexualitás a magyar és világirodalomban” című műsorát. A program nem csak kulturális jellege és izgalmas témaválasztása miatt számíthat érdeklődésünkre, hanem azért is, mert Bors Kata egy korábbi (Exhib Piknik), hasonló fellépése nyomán nálam bekerült a legszexisebb hangú nők top 5-ös listájára, igaz, a témát tekintve ez elengedhetetlen. 

Az egyetemen kívül sem szűnik meg az élet, igaz, a finn Deep Insight már bemutatkozott a VEN-en, így akiknek bejött, az szombaton duplázhat (Expresszó), a többieknek pedig itt az idő, hogy megismerkedjen velük, már csak a (z állítólagos) finn-magyar rokonság miatt is. Az est további szereplői a hazai metal színtér legjobb illetve legígéretesebb bandái, név szerint a Pigs Might Fly, az Insane és a Solution, sok terpeszállással, hörgéssel, és testmozgással. 

Az élőzenés kikapcsolódás mellett megyeszerte várnak ránk a különböző programok, amelyek legtöbbje természetesen a május elsejéhez kapcsolódnak, de pogány termékenységi ünnepekben is részt vehetünk, úgy mint a májusfa körbetáncolása. Akad még horgász-, sörivó- és virslievő verseny, és gyerekprogramok - a részletesebb útmutatóért katt ide.

A varázsdoboz kínálatából egy klassz posztapokaliptikus horrort ajánlok (28 nappal később, péntek, film+, 21h), egy tanulságos történetet hat kiégett, egykori anarchistáról (Tűz esetén, péntek, m2, 21.55) és egy újabb horrort, egy kísértetjárta hotelszobáról, a legjobb Stephen King-i hagyományokból építkezve, John Cusack brillírozásával (1408, TV2, szombat, 22h).

De ha lehet, ne tévézzünk, élvezzük a tavaszt, mert már nem sokáig tart. Holnap már nyár lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!