Wass Albert-maraton

<b>Veszprém</b> - Maratoni felolvasást tartottak Wass Albert műveiből múlt péntek estétől szombat estig a Cserhát könyvesboltban.

Munkatársunktól

A kezdeményezés 2004-ben látott napvilágot, akkor tizenhárom kárpát-medencei és négy amerikai településen olvastak világrekordot jelentő huszonnégy órán keresztül az író műveiből. Ezúttal huszonöt óra volt a cél, és Veszprém is csatlakozott a felolvasók közé, többek között olyan települések mellett, mint Budapest, Debrecen, Nyíregyháza vagy például Zenta és Szatmárnémeti. 


Bárki jelentkezhetett a felolvasásra, csupán annyi feltétel volt, hogy tíz, húszperces részleteket válasszanak
 (Fotó: Penovác Károly)

Az esemény célja nem volt más, mint felhívni az érdeklődők figyelmét az összetartozásra, a közösségépítés fontosságára, és nem utolsó sorban Wass Albert írásainak erkölcsi üzeneteire. Ezért is indult a felolvasás a Himnusz és a Székely himnusz eléneklésével, amely szintén a közösségi szellemet hivatott erősíteni. 

Bárki jelentkezhetett a felolvasásra, csupán annyi feltétel volt, hogy tíz, húszperces részleteket válasszanak a csatlakozni kívánók egy tetszőleges Wass-munkából. 
 
Akik nem jelentkeztek előzetesen, de kedvet éreztek a könyvesboltba betérvén a különleges atmoszférájú olvasáshoz, azok is lehetőséget kaptak: a boltban az író összes könyve megtalálható. 

Az esemény jellegéből adódóan bárki többször is sorra kerülhetett, és akár egy teljes regény végigolvasására is lehetőség nyílt, de a fő cél Wass Albert sokszínűségének bemutatása volt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!