Weboldal és játék a könnyebb fogyásért

Napló - Sonka, csülök, friss kenyér, zserbó, krémes - nehéz ellenállni a finom falatoknak az ünnepek táján, a kilók meg csak szaporodnak. Most azonban könnyebb lehet őket ledolgozni, egy új játék és orvosi tanácsok segítségével.

Szausev Xénia

Komplex életmódváltást ajánl a fogyókúrázóknak a Magyar Elhízástudományi Társaság támogatásával létrejött Könnyen fogyok Program, amely a diétás étrend és a rendszeres mozgás betartása mellett az orvosi segítségre is hangsúlyt helyez.

A társaság egy három hónapon át tartó versenyt hirdet annak érdekében, hogy minél több túlsúlyos ember szánja rá magát a változtatásra. Az érintettek a www.konnyenfogyok.hu weboldalon jelentkezhetnek, ahol az átgondolt, hosszú távra szóló testsúlycsökkentő programhoz találhatnak hasznos információkat, tanácsokat.
    
Nem az győz, aki a legtöbbet adja le - tájékoztatta a társaság az MTI-t. Az olvasók, az oldal látogatói a versenyzőkre az általuk közreadott sztori, próbálkozás, fénykép, blogbejegyzés alapján szavazhatnak. Nyertes lesz azonban minden résztvevő, hiszen a részvétel feltétele a 3 hónap alatt 5 százalékkal csökkenő testsúly.
    
A vetélkedő nyereményei: egy stílustanácsadó átváltoztatja annak a három szerencsés résztvevőnek a külsejét, akiknek sikerült megszabadulniuk testsúlyuk legalább 5 százalékától, és akikre a legtöbb szavazat érkezik képeik és internetes bejegyzéseik alapján.
    
Egy felmérés megkérdezettjei szerint a fogyókúrák sikertelenségének legfőbb tényezője - a válaszadók 95 százaléka szerint - a gyors fogyókúra volt, és a megkérdezetteknek csak 12 százaléka kért segítséget háziorvosától, szakorvoshoz pedig csak a fogyni vágyók 7 százaléka fordult.
(MTI)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!