Cozma

2014.02.16. 10:07

In memoriam Marian Cozma

Veszprém – Hétfőn emléktáblát avatnak Marian Cozma tiszteletére a 2009. február 8-i gyilkosság belvárosi helyszínén. Öt éve történt.

Barták Péter

Azon a vasárnap hajnalon sorban kaptam a szerkesztőség munkatársaitól a hívásokat, üzeneteket: szíven szúrták Cozmát, életét nem lehetett megmenteni. Mit csináljunk? Mindenki dolgozni, dokumentálni, segíteni akart, a hírportálunk soha nem látott kattintásszámot produkált. Az országos és a nemzetközi média is nálunk kereste a hiteles információkat. Délelőtt hatalmasra duzzadt az érdeklődő tömeg, felbolydult az egész város. Később, a játékos búcsúztatásán, a következő mérkőzések emlékezésein tapintani lehetett a tehetetlen dühöt, a fájdalmat, az elkeseredettséget, a csapattársak körében pedig a csakazértis kitartást, az érte való harcot, sportküzdelmet.Hamarosan film készült a történtek lehetséges változatáról, az egyéves évfordulón helyére került az adományokból állított szobor, most pedig az emléktáblát avatják. Sokan érzik úgy: Madárka, örökre velünk maradsz! A Napló ezzel a képes összeállítással idézi fel a múltat, és tiszteleg Marian Cozma emléke előtt. A fotók a Napló archívumából valók.


Korábbi cikkeink a Cozma-gyilkosságról ide kattintva érhetők el

Korábbi képgalériák a Cozma-ügy kapcsán ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!