Cozma

2009.02.19. 08:16

Cozma-ügy - Bedőltek

<em>Kiss Ernő</em> egykori rendőr dandártábornok, nem mellesleg a Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt főigazgatója bíróság előtt áll alkalmazottai sértegetése és megalázása miatt. Persze tagad.

Martinovics Tibor

A tv-csatornák által közvetített tárgyalás tanúsága szerint közte és beosztottjai között azon finom filológiai vita folyt, hogy a rendőrök munkája szart sem ér vagy netán inkább szart ér. 

Egyébként ő az, aki levizelte az ORFK Teve utcai székházát, állítása szerint azért, mert vízhajtó menedzsertablettákat szedett a stressz ellen. És ő az, aki szolgálati autójával összetört több parkoló autót, majd azt bizonygatta, mindezt alteregója tette, az eseményeket a szervezett bűnözői körök alakították így. 

Lássuk be, oda kell figyelni Kiss Ernőre. 

Bencze József országos rendőrfőkapitány elnézést kért a megyei bíróságtól, mert téves rendőrségi információk alapján azt állította, a Cozma-gyilkosság gyanúsítottjainak körözését miattuk adták ki késve. 

Bencze azért egyúttal megdicsérte a szervezetet, mondván, az elfogás példás gyorsasággal történt. Hát, igen. Egy gyanúsított besétált a rendőrségre, kettőt pedig az osztrák kollégák fogtak el, akkor, amikor  Bencze szíves közlése alapján tisztán látható - még nem volt kiadva ellenük sem az országos, sem a nemzetközi elfogatóparancs. 

Ráadásul a rendőrség, a nyílt tekintetű igazságügyi miniszterrel karöltve több mint egy héten át mantraszerűen hajtogatta, hogy a Patrióta lokálba együtt érkező társaságból csak és kizárólag hárman vettek részt a tragikus eseményekben, a másik 24 személy sem a diszkótérben, sem az utcán nem volt résztvevője az eseményeknek. 

Milyen szép és életszerű is ez így. (Ha a rendőrség nem így vélekedik és netán a társaság tagjait gyanúsítottként kihallgatják, lehet, hogy nincs az enyingi benzinkúti attak, ahol ugye hat olyan személyt állítottak elő, akik jelen voltak a veszprémi bárban is.) 

Most, lassan másfél héttel a gyilkosság után, a szórakozóhelyen rögzített videofelvételekre hivatkozva a rendőrség újabb gyanúsítottat nevezett meg. Igaz, a feltételezést, hogy más is szúrt, az interneten kommentezők már napokkal ezelőtt megállapították. 

Biztos jobb bűnmegelőzési kurzuson vettek részt.

De nincs kétségem, minden teszetoszaság és bénázás, ahogy az lenni szokott, csakis a nyomozás érdekeit szolgálja. 

Mondják, kevés a rendőr és kevés a fizetésük is. Ez tény. De mégis miért van olyan érzésem, hogy a rendőrség hozzáállásában, kommunikációjában és cselekvőképességében az egykori dandártábornok antréja köszön vissza már megint? 

Tudjon meg többet az ügy hátteréről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!