Cozma

2009.04.24. 09:29

Tragédia diákszemszögből

Pápa - 2009. február 9-ét írtuk, mikor egy tragédiáról számolt be a rádió: „Ma hajnalban egy 20-30 fős társaság rátámadt a veszprémi kézilabdázókra!” És már csörgött is a telefon, jöttek az e-mailek, hogy halottam e, mi történt. Elcsukló hangon, de feleltem: „Igen!”

Szausev Xénia

Majd remegő kezekkel válaszoltam az e-mailekre. És akkor még nem tudtuk, hogy egy gyilkosságról beszélünk! A tévé előtt ülve néztem a felvételeket, melyek azon a bizonyos szórakozóhelyen készültek. 

A következő pillanatban pedig már sírtam, mint egy gyerek, akitől elvették a játékmackóját. Az elkövetkezendő napokban a suli a tragédiáról volt hangos. 

Barátnőmmel videókat, képeket nézegettünk az interneten Marian Cozmáról, és ahogy lapoztunk képről-képre, borzasztó volt belegondolni, hogy egy ilyen kitűnő sportoló már nincs köztünk. 

Az igazán sokkoló látvány csak ezután jött. A temetés napja. A sírás, a nyitott koporsó napja. Két ország polgárai könnyeztek egymás vállán, és próbálták kitalálni a történtek miértjét. 

Egy nap, amikor mind két ország elfelejti az ellentéteket. Irodalom órán ültünk, mindenki izgult nehogy ő feleljen, csak néhány kézilabda fan tudta mi folyik most Bukarestben. 

A hangulat feszült volt, és lehetett érezni a levegőben, hogy ez NEM egy szokásos pénteki nap. És persze szorítottunk a másik két sportolóért is, akiket súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az osztály egy része legalább egy napra olyan volt, mint egy család.

Erhart Evelin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!