Cozma

2010.11.18. 13:05

Tudtuk, hogy nagy baj lesz

Veszprém - Menjünk innen, ez több lesz, mint egy verekedés - vallotta a Cozma-gyilkosság büntetőperének egyik védett női tanúja csütörtökön.

Halmos György

Az NN18-as jelzésű tanú, aki barátnőjével állt a Patrióta lokál közelében lévő használtruha bolt kirakata előtt látta, hogy négy-öt magas férfi (kézilabdás jön ki a szórakozóhelyről, majd egy-másfél perc múlva kicsapódott az ajtó és egy kopasz kuglifejű férfi, és társai jöttek ki, utolsóként egy, a többieknél magasabb, erősebb testalaktú férfi.

A tanú szerint látni lehetett, hogy ez durva lesz. A cigányok felálltak egymás mellé egy sorban, elfoglalva teljes szélességében az utat és egyszerre megindultak a sporotlók felé. Kialakult a verekedés, ennek következtében a barátnőjét meglökte egy hátrálva közeledő férfi, akiről később kiderült, hogy Marian Cozma volt. Nagyon megijedtünk, elfutottunk a kézművesbolt felé.

Később az NN18-as tanú messzebbről azt látta, hogy az a férfi, aki nekiütközött barátnőjének a földön fekve rángatódzik. Nagyon hamar kialakult a káosz - emlékezett vissza. Arról is beszélt, hogy látszott, az egyik támadónak füstölt az agya. Hallotta, amint elhangzik egy olyan kiálltás, hogy csak a pisztolyt ne vedd elő. Másnap tudtam meg, hogy szemtanúi voltunk Comza halálának - mondta. A tanú a rendőrségi kihallgatásán ruházat, testalkat alapján Sztojka Ivánt, Raffael Sándort és Németh Győzőt azonosította.

A bíróság meghallgatta az NN17-es tanút is, ő azonban az eseményenek háttal állt, a történésekből keveset észlelt. Arról beszélt, hogy hallotta azt a felszólítást, hogy a fegyvert már ne vedd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!